If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
здравейте отново.както вече съм споделял във форума мойта ламбда сонда е за смяна.по мнения на колегите сондите на Бош са по евтини.но дали са качествени?????????????един колега ми писа че са по 130,00 лева и са с гаранция.......
здравейте отново.както вече съм споделял във форума мойта ламбда сонда е за смяна.по мнения на колегите сондите на Бош са по евтини.но дали са качествени?????????????един колега ми писа че са по 130,00 лева и са с гаранция.......
това наистина е така............повтарям се с въпроса,но искам съвет дали тази марка си заслужава.чудя се дали въобще да я сменям или да си карам на газ/при положение на бензин ми харчи 10/100,а на газ 14/100!!!!
Карай на газ, ако я смениш газта рано или късно пак ще я убие, но иди някъде да ти регулират газовата, макар че и мойта до скоро даваше някакви разходи от 14-15, но от 2 седмици разхода падна драстично 9-10 а колата не е пипана, а и вървежа си е същия!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
При мен за bosch ми искаха над 180 лв.
virusalfa мисля ме насочи към верига магазини КОСЕР, от които си взех TOMCO за 100-тина лв и разхода на колата падна с 2/100 от тогавашния завишен поради изгоряла ламбда сонда.. Виж си за всеки случай преди това с колко кабелчета ти е сондата.
‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части
с четири кабелчета ми е.сега говорих с едни вносители на автомобилни части и те ми казаха 89,00 лева за универсална сонда.даже и остъпка ще ми направят.но въпроса е след като я купя къде най-евтино ще ми я сменят???????/
Нали ти казах уредбата и колата не са пипана а разхода парна драстично
Не ти трябвва майстор, трябва ти канал! Завита е най отпред на изпускателния колектор, непосредствено преди катализатора /за ключ 17/ а от горе е включена в един куплунг, който се намира под палстамасовия капак посочен на картинката:
Първо я изключваш после я развиваш от тръбите!
Вкарай там една тел за да можеш после като завиеш новата сонда да изтеглиш кабела нагоре до куплунга. И после рестартирай ЕКУ-то.
Успех!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Ако ще действаш сам не я махай на студено загрей малко колицата и тогава(повтарям малко ) иначе не ти препоръчвам универсална в никакъв случай.. от лични наблюдения на две коли боксер 1.6
ПС: относно тава къде най-евтино ще ти я монтират..монтажа е не повече от 10-тина лева, но и друг път съм го казвал - най-добре вземи такава с гаранция,за да ти я монтират в тяхен сервиз и те да си му берат гайлето после ако, нещо се обърка..тия сонди не са толкова безхарактерни...и те
97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
Accord i-ctdi 2.2 Executive
Comment